zaterdag 15 maart 2008

Huisbezoek

Deze week was ik een dagje uit met mijn Souvenirgroepje, we gingen op bezoek bij mijn digitale handwerkjuf. Ik schreef al eerder hoe blij ik was met haar en nu waren we (opnieuw) een dag bij haar te gast.
Het was een dag uit met een gouden randje. Behalve de fantastische ontvangst en de heerlijke lunch en de vele lekkernijtjes waarmee we werden verwend was er zo veel te zien en te kijken: alle kasten gingen open en de ene na de andere prachtige lap kwam te voorschijn. Oude lappen, nieuw zelfgemaakt handwerk, boeken, cursusmappen van de vele cursussen die ze in binnen- en buitenland heeft gevolgd alles kwam in sneltreinvaart op tafel en werd razendsnel opgeslagen in mijn bolletje, voor later. De quilt waaraan ze nu bezig was in prachtige stoffen van den Haan, de antieke quilt waar we zomaar aan mochten zitten. Wat een rijkdom aan handwerk en wat heerlijk dat ze die rijkdom doorgeeft aan anderen. Ik heb een heleboel foto’s gemaakt en ook dat is een heerlijke herinnering aan ons dagje uit

Wij hadden zelf ook het een en ander mee aan handwerkjes. De een had prachtig zelfgeweven damast, eigen ontwerp meegenomen; zo mooi van ontwerp en zo zacht van weefsel! De ander kwam met een serie miniquilts in een aantal thema’s. Leuk om op klein formaat te experimenteren met verschillende technieken.
Ik had mijn Souvenirlapjes meegenomen:

Als je niet genodigd bent voor een huisbezoek, koop de juf dan gewoon, voor een klein bedrag komt ze aan huis en ik kan je vertellen dat je daar enorm veel plezier aan zult beleven.

Niet alleen door de vele afspraken die ik deze week had – er was bijvoorbeeld ook nog de Sophie-dag op dinsdag met o.a. "Sophie gebadderd door oma" en "Sophie uit lunchen met oma en mama" en "slapende Sophie met opa" (waarvan geen foto’s ;) maar ook omdat ik dagelijks al mijn handwerktijd zit te quilten heb ik helemaal vergeten om aan een vlinder look-a-like te prutsen.

De schrik zat er goed in toen ik vanmorgen bij Dijn een update ontwaarde van haar schubvleugeligenproject. Zo vlug als ik was met het aanmelden voor het project (ik heet niet voor niets Numero Uno!) zo langzaam ben ik met de voortgang. Nou ja, voortgang: ik ben nog niet eens begonnen. Schuldig bedacht ik dat ik nog wel even snel een Vliegvleugel kon borduren tussen de druivendrager en zijn lief in maar AH wachtte en ik moest nog zoveel. Geen snel gepruts van mijn zijde* op updatedag; jullie krijgen gewoon een gouwe ouwe voorgeschoteld ;)

Twee Toile de Jouy vlinders die gezellig ter linker- en rechterzijde van mijn hart zijn neergestreken.

Bij het knippen en plakken van de url van Dijn zag ik ook nog even in de gauwigheid dat ze vroeg om een update van mijn Souvenir-lapjes. Op haar wenkjes bediend, alhoewel ik vermoed dat ze iets meer zou willen zien van mijn lapjes.

* zijde heeft ook zijde-lings met vlinders te maken. En mijn rupsje nooitgenoeg op Sophie’s wandkleedje ook, maar dat telt vast niet :)

14 Reacties

Geen opmerkingen: