vrijdag 7 december 2007

Najaarsschoonmaak

Ik ben de laatste tijd erg aan het rommelen en opruimen geweest en soms kom ik dan iets tegen waarvan ik niet echt meer wist dat ik het had.
Zoals dit lakentje bijvoorbeeld:

Het is jaren geleden geborduurd door het meisje op de foto. Ik denk dat ze het geborduurd heeft toen ze in verwachting was van haar eerste kind maar het kan ook later gemaakt zijn voor haar tweede zoon, mijn lief. De laarsjes ( maat 18 of 19) heeft hij ook gedragen maar dat zal niet in in combinatie met het ledikantje geweest zijn ;)
De haasjes en eendjes zijn geborduurd in steelsteek met bruin en groen op een ecru/ lichtgele katoen. Op een paar slijtplekjes na is het helemaal goed. Ik zal de plekjes voorzichtig restaureren en dan mag het naar Elise. Zij vindt het leuk om het babylakentje te hebben waar haar paps onder geslapen heeft. Het heeft ook ooit een keer in haar eigen bedje gelegen.

Op de foto is mijn schoonmoeder een jaar of twaalf, het lakentje is uiteraard jaren later geborduurd. Hier zie je een wat duidelijker afbeelding:

Ze heeft een fluwelen jurkje aan met borduurwerk op het voorpand en een wit kanten kraagje, haar rijglaarsjes zijn keurig gepoetst.

15 Reacties

Geen opmerkingen: