dinsdag 18 december 2007

Hartsvriendinnen

Een paar weken geleden werd mij tijdens een van onze quiltavondjes gevaagd of ik meedeed aan het hartenproject, zo nu en dan dringt internet ook ons quiltclubje binnen. Na een korte uitleg besloot men spontaan om als groep e.e.a. in te zenden. Vorige week, tijdens onze pakjesavond gingen de tassen open en kwamen de harten tevoorschijn – voorzover ze nog bij de maakster waren. Deze harten zijn tijdens een Valentijnsproject gemaakt:

een gevleugeld hart van fluweel met kind ;)

een dubbelhartige creatie met knopen,

een crazyhart,

dit hart bevat de knopenoogst van tientallen jaren,

een prachtig geborduurd hart van donkerrood fluweel,

en tot slot een hart geïnspireerd op de geboortekussentjes: in plaats van het traditionele "welkom in ‘t leven" zijn er hier merklapmotieven in patroon gestoken met spelden.

Wat ook op tafel kwam was dit prachtige quiltje:

een herinnering aan een 50e verjaardag.

kijk eens hoe prachtig en met veel liefde deze hartjes gemaakt zijn

hieronder nog een erg mooie met lintborduurwerk, schitterend!

En dan was er nog dit hartenquiltje, ook gemaakt met Valentijn, iedereen maakte een blokje en aan het eind van de avond werden de blokjes als geheel verloot. De nieuwe eigenaresse werd een van de twee quiltsters die het project had bedacht. Na een jaar was het quiltje af en werd het trots geshowd. Daarna werd het tot mijn grote verrassing aan de andere bedenkster van het plan cadeau gegeven. En dat was ik ;)

Bij dit project was het grappig dat niemand er op was voorbereid, ieder kreeg een lapje en wat garen met de opdracht: borduur een hart.

erg leuk dat ieder zo haar eigen invulling gaf aan de opdracht.

Net als het verjaardagsquiltje hierboven is dit ook een warm gekoesterd quiltje. Berthi, ik neem dit mee als ik in de gelegenheid ben om 19 januari naar Utrecht te komen. En anders zoeken we een andere oplossing om het bij jou te krijgen.

Quiltgroep de Thimbletalkies bestaat sinds maart 2000 en bestaat uit 14 quiltsters. We komen 6 avonden per jaar bij elkaar in een zaaltje wat we voor de avond huren. We hebben in de loop van de jaren een aantal keren geëxposeerd, onder andere in een hobbykas en in een quiltwinkel. We hebben een eigen stripverhaal, met veel humor getekend door Anny, een boek waarin we proberen onze activiteiten vast te leggen en in de loop der jaren hebben we al een aantal malen bij gelegenheid van een geboorte, verhuizing en dergelijke een gezamenlijk werkje gemaakt. Bij de komst van twee puppies was er een hondenkraammand en ook zijn er diverse projecten geweest "voor eigen gebruik".

11 Reacties

Geen opmerkingen: