zondag 25 november 2007

Uitgedeeld en uitgepakt

Gisteren vertelde dochter Elise in een reactie dat mijn laatste verjaarscadeau was uitgedeeld en uitgepakt. Ik had namelijk nog een dagje Haagsche Hofmode van haar tegoed en dat hadden we gepland voor afgelopen vrijdag.
Voorafgaand aan onze audiëntie in hofkringen wilden we nog naar de handwerk- en wolbeurs in Rijswijk. Zo kon het gebeuren dat ik vrijdag nacht (morgen) om kwart over zeven (!) in de stromende regen richting Fysio-praktijk fietste om me vakkundig aan het armpje te laten trekken.
De rest van de dag klaarde mijn humeur en het weer in stijgend tempo op.

In Rijswijk was veel te koop. Te veel. Zo ontdekte ik dit leuke winkeltje, ga er gerust even kijken maar wel terug komen hoor! Dit waren mijn aankopen bij sprankeltje:

vrolijke minilapjes en een mooi lapje blauwdrukstof. Sprankeltje verkocht ook schattige jongensbloesjes en meisjesjurkjes in Hollandse stofjes. Dat is nu nog even niet aan de orde maar ik ga Sprankeltje beslist onthouden!

Met haar even lekker bijgepraat en eindelijk dit pakketje meegenomen:

een lapje borduurzijde, 16 draads om 1 over 1 draadje op te prutsen met erbij een patroontje en wat borduurgaren. Ik heb er plannetjes mee voor mijn souvenir. De strengetjes bovenop zijn een aanvulling voor in De Doos. Kunst en Vliegwerk heeft weer erg veel mooie en nieuwe dingen in de collectie maar omdat ze in december naar de Haagsche Bee komt heb ik me voor nu even ingehouden. keurig toch?

Onder het linker huisje zie je een klein vlekje; dat is een bedeltje wat ik bij haar kocht, het is een bolletje wol met twee breinaalden. Bij het bedeltje kreeg ik het nuttige advies om op rondbreinaalden te breien in het vervolg, dat schijnt problemen met schouders te voorkomen. Als het weer kan en mag en als ik weer durf ga ik dat zeker proberen.

'Mijn pakkie an' stond ook in Rijswijk op de beurs en daar kocht ik dit:

In het pakje bevindt zich het liefste babyhemdje ooit gemaakt, E zocht het zelf uit maar vanaf nu blijft het pakkie dicht en gaat op de stapel met andere geheime pakkies. Met het kant op het blauwe kartonnetje heb ik ook een souvenir-plannetje.

Met allebei een tas vol leuke dingen werd het rond het middaguur tijd om richting den Haag te gaan.

Eenmaal binnen eerst genoten van een heerlijke lunch; van al dat winkelen hadden we beslist een lege maag gekregen. De tentoonstelling was mooi, de kleding prachtig, de manier waarop het was opgesteld was hier en daar humoristisch, theatraal, Haagsche kakkerig en bijzonder. Wat me vooral is bijgebleven is de veranderende hoogte van het decolleté: dat was nu weer eens te laag, dan weer te hoog en men scheen bij voortduring bezig om de hoogte aan te passen aan de gelegenheid en het tijdstip van de dag. De tentoonstelling is een aanrader om heen te gaan als je in de gelegenheid bent. Je hebt nog tot en met twee december de tijd. Hier kun je meer over de tentoonstelling lezen

Elise, het was echt een heerlijk dagje uit, dank je wel!
31 Reacties

Geen opmerkingen: