zaterdag 12 mei 2007

Trousse

E-bay France kopte enkele weken geleden het volgende:

TRES BELLE TROUSSE DE COUTURE ANCIENNE AVEC DE NOMBREUX ACCESSOIRES EN OS OU IVOIRE. ILS SONT CONTENUS DANS UNE TROUSSE EN CUIR BLEU MARINE QUI EST EN BON ETAT DE CONSERVATION. L’ENSEMBLEDATE DES ANNEES 30 .

IL NE MANQUE QUE 2 ACCESSOIRES .

LA TROUSSE OUVERTE MESURE30 CMSSUR 13,50 CMS. LORSQU’ELLE EST FERME ELLE MESURE 8 CMS SUR 13,50 CMS.

BEL OBJET POUR COLLECTIONNEURS

vrij vertaald komt dat hier op neer:
Erg mooi oud naaispulletje met veel onderdelen in been of ivoor in een marine blauw lederen etui,in goede staat.Het is gedateerd jaren 30.
Er ontbreken twee onderdelen.Het open etui is 13,5 cm lang. In gesloten toestand is het 8 x 13.5 cm

verzamelaarsobject.

Ik had nog nooit iets op Ebay gekocht en al helemaal niet op een Franse site. Ik besloot te bieden.
Er was tenslotte nog zo’n 1,5 uur voor de termijn afliep. Het kostte wat extra eurootjes om de hoogste bieder te worden en dat bleef ik. Om 20.00 uur liep de termijn af en ontving ik een felicitatie-mailtje, keurig in het Nederlands en mocht ik mij - na betaling - eigenaar noemen van onderstaand etuitje.

Ik had netjes geboden; mijn bod was € 0.30 boven het bod daaronder.

Binnen enkele dagen kwam de postbode mijn e-bay schat brengen. Ik ben er heel, heel blij mee. Vooral het setje om filetknoopwerk mee te maken vindt ik erg spannend. Dat had ik nu juist eens willen proberen, naar zo’n setje was ik al een tijdje op zoek.

zelfs het frivolité blijft me niet bespaard ;)

de filetknoopnaald en het knooplatje. Daartussen moet nog "iets" gezeten hebben. De zes "pennetjes" naast de knoopnaald zijn haaknaaldjes in verschillende dikte die in het benen houdertje naast het schaartje geschroefd kunnen worden.

Geen opmerkingen: